De namen achter de cijfers

Met het Namenproject Antwerpen probeert het FelixArchief - Stadsarchief Antwerpen zo veel mogelijk namen van dodelijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te achterhalen. Het gaat om slachtoffers die in Antwerpen woonden of omkwamen. Tijdens de onderzoeksfase kan je hier de voorlopige namenlijst doorzoeken. Om een slachtoffer te vinden, kan je de naam, de voornaam of de geboortedatum ingeven.

Vind je de persoon die je zoekt niet terug in de lijst? Dan kan je een oorlogsslachtoffer voorstellen aan het FelixArchief - Stadsarchief Antwerpen. Hier kan je de aanvraag starten.

Bouwen aan een nieuw namenmonument

Stad Antwerpen bouwt een nieuw monument-memoriaal om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen te herdenken. De eerstesteenlegging is gepland voor begin 2024. 

Lees meer >

Naam

Voornaam

Geboorteplaats

Geboortedatum

Naamplaatje

 

Verfijn je zoekopdracht

Wil je dat de woordcombinatie waar je naar zoekt exact voorkomt in de zoekresultaten? Plaats deze woorden dan tussen de aanhalingstekens.


Is de informatie over de persoon die je zoekt foutief of onvolledig? Wil je een correctie aan de namenlijst voorstellen of meer informatie toevoegen? Je kan hier in enkele eenvoudige stappen jouw aanvraag indienen.

Doe een aanvraag